Mesajul adresat de presedintele ARPIA cu prilejul Anului Nou 2018

]

Bucuresti, nr. 2649 din  22.12.2017

Mesajul adresat de presedintele ARPIA cu prilejul Anului Nou 2018

Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii a desfasurat in anul ce tocmai a trecut, premergator centenarului Marii Uniri, multiple activitati, prin care a pus in valoare evenimente si personalitati aeronautice nationale de mare prestigiu si a creat un climat favorabil dezvoltarii colaborarilor intre structurile asociației, concomitent cu cresterea vizibilitatii in planul relatiilor cu partenerii internationali si in deosebi, cu cei europeni.

Profesionalismul aplicării masurilor planificate ne-au oferit continuitatea si determinarea necesara realizarii intregului program. Astfel, s-a dovedit ca ARPIA, prin membri sai, reprezinta un organism asociativ activ si credibil in reala sa utilitate publica, avand ca principal efort extinderea procesului de cunoastere a aviatiei, promovarea imaginii Fortelor Aeriene si Armatei Romaniei, a contributiei romanilor la afirmarea aeronauticii mondiale. Nutrim bucuria parcurgerii unor etape importante in Fortele Aeriene Romane care, prin schimbarile recente au inregistrat evolutii semnificative in dotarea si reconfigurarea sistemului de aparare aeriana cu baza la sol.

Momentul de cumpana dintre ani reprezintă pentru fiecare membru ARPIA un bun prilej de reflexie si bilanț, de rememorare a ceea ce s-a făcut in anul precedent, dar si de proiectare și asumare a unor angajamente, planuri si programe pentru anul 2018.

Asa cum se stie, ARPIA a devenit un vector de informare a publicului larg romanesc despre aeronautica, de organizare si promovare a manifestărilor ce privesc eroii si tradiţiile, aniversarea/omagierea unor evenimente/personalitati aeronautice, cultura şi arta zborului, orientarea tineretului, implicarea lui în domeniu şi protecţia socială a aviatorilor.

Important pentru noi este contactul și dialogul asociativ, instituțional și militar, care ne-a susținut in afirmarea organizației si mentinerea calitatii de facto a acesteia, de utilitate publica, o preocupare si un obiectiv tot mai cautat si in sprijinul nominalizarii asociatiei in sustinerea institutionala, profesionala si de afirmare publica,de jure,  in domeniul aeronautic.

In mesajul de Ziua Aviatiei, 20 iulie 2017, Preşedintele Romaniei, a transmis piloţilor militari şi civili, mulţumiri pentru profesionalismul lor şi sacrificiile făcute, exprimându-si admiraţia pentru dragostea de zbor şi devotamentul cu care ei îşi fac meseria…Exemplul de devotament și cutezanță al acestor oameni minunați reprezintă un reper pentru noi și generațiile care vin…Cinstim pe toți deschizătorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviației, a științei aeronautice românești și mondiale

Anul 2018 va fi un an aniversar de importanta nationala, 100 ani de la Marea Unire a tinuturilor locuite de romani. Va fi o perioada complexa cu programe la nivel national si european. Avem in vedere participarea la manifestarile organizate la nivel national, precum si cunoasterea actiunilor aviatiei militare in realizarea si apararea Marii Uniri. Dorim ca aceste actiuni specifice aniversarii Marii Uniri sa le conferim valoarea istorica si nationala implicand diferiti colaboratori sau parteneri, in multitudinea de evenimente aniversare ale anului.

In realizarea activitatilor planificate, dominanta ramane cooperarea cu Statul Major al Fortelor Aeriene si organismele cu care avem protocol de colaborare, alaturi de care ARPIA se bazeaza pe expertiza membrilor, caracterul si devotamentul lor, pe pasiunea si consideratia fata de traditii, raspunderea fata de prestigiul si respectul ce trebuie  conferite asociatiei.

Adresez felicitări pentru tot ce s-a realizat in 2017, iar pentru Noul An, urări de succes membrilor si partenerilor ARPIA, tuturor celor care sustin organizatia, actul de cultură aviatică, prezentarea veridică şi atractivă a contribuţiei românilor la afirmarea aeronauticii mondiale.

La multi ani 2018!

Presedintele ARPIA, General (rtr) Iosif Rus