Activitati externe

Activitati externe

2. Activitati externe

 In Europa: acțiuni cu asociațiile EPAA, din ţările Uniunii Europene si statele terţe ale Europei;

Ianuarie, Februarie, Martie 2016 desfăşurarea unor activitati de actualizare a site-lui EPAA. preluarea expozitiei de la Pivka, Slovenia, a cpt.cdor. Ioan Botez, colectionar insemne aviatie,

12 – 24 martie, actiune combinata, deplasare la Munchen si Berlin pentru doua evenimente: a. a. dezvelirea simbolului A. Vlaicu la Munchen si b. aniversarea a 110 ani, T. Vuia la Montesson

12 aprilie 1935, 101 de ani de la decesul pilotului Gheorghe Banciulescu, primul pilot roman care a zburat cu proteze la ambele picioare. Actiune ARPIA cu Fl. 90 Tp.Aer. “Gh. Banciulescu”

Si o posibila sesiune de comunicari in Elvetia, privind pastrarea simbolirilor aviatice.

Mai 2016, invitatie, participare in Polonia la aniversarea a 20 ani de la infiintarea asoc. aviației

??? Iunie, 20-22, Sesiune de primavara a EPAA la Pieštany ?! /Slovacia. In perioada respectiva, membri delegatiei ARPIA care participa la Sesiune se vor deplasa (auto) si la Rymařov, Cehia, 300 km, pentru depunerea unei coroane de flori la monumentul lui Gh. Banciulescu (2-4 pers.)

In lunile Iunie – septembrie, participări, pe baza de invitație, la simpozioane, conferințe, mitinguri aeriene si schimburi de experiență, in țară sau in țările europene si partenere.

August 6, Maratonul „Pe aici nu se trece”, in zona Soveja, Marasti, Marasesti, in organizarea ARPIA SC, ARPIA filiala Focsani, impreuna cu Ro Club Maraton si Consiliul Judetean Vrancea.

In 23-25 septembrie, Sesiunea de toamna a EPAA, la Kosice, Slovacia (si o probabila) participare a delegatiei ARPIA pentru depunerea unei coroane de flori la Monumentul din Michailowice-Varsovia, Polonia 460 km, redezvelit in 2011 (90 ani, pentru comemorarea membrilor echipajului  mixt româno-polonez, cazut la datorie in 1936).

O remarcă: În cadrul dezbarerilor, planificate în agenda intalnirilor si sesiunilor EPAA, toti participantii au fost de acord si desigur, dezbaterea se va relua in continuare privind faptul ca si în viitorul previzibil Puterea Aeriana va reprezenta un instrument puternic la îndemâna natiunilor, pentru contracararea amenintarilor, asigurarea stabilitatii si promovarea intereselor nationale. Sunt aprecieri ca si in viitor, pe termen imediat si mediu, principalele caracteristici ale unei Forte Aeriene moderne si credibile vor fi: – capacitatea de a controla spatiul aerian; – capacitatea de a executa lovituri precise;-mobilitatea si rapiditatea;-capabilitati semnificative în razboiul electronic.

Este des reluata si ideea privind schimburile de experienta, în care sa se abordeze, printre altele, domeniile instructiei în zbor si a procedurilor operationale specifice Fortelor Aeriene.

Deviza ARPIA: Pasiune, traditie, profesionalism

Deviza SMFA : Integritate, devotament, tenacitate

                                                                       *           *          *

Notă: 1. Biroul Executiv Central – BEC, îşi rezervă dreptul de a aduce unele completări, reconfigurari si corecţii ale programului care se vor transmite la structuri si filiale, în timp util.

  1. O parte din activitati au fost si vor fi puse de acord, in continuare, cu SMFA, cu partenerii si asociatiile ce au profil, protocol, obiective si programe comune/asemănătoare.

Presedinte ARPIA,  gl.(r) Iosif  RUS

Link-uri utile
LIVE RADAR TRACKER - Urmareste in timp real harta cu avioanele aflate in zbor. ............................................................................................. Muzeul Aviatiei Romane     Statul Major al Fortelor Aeriene     --------------------- Site-uri filiale ARPIA  
Recomandari pe Facebook
Back to top
Visit Us On Facebook