Your Heading

Anul acesta se implinesc 85 ani de la constituirea Asociaţiei Romane pentru Propaganda Aeronauticii-ARPA şi 22 ani de la reluarea activităţilor după o perioadă de întrerupere de 25 ani, prin ceea ce este ARPIA de astăzi.


O perioadă când, din cauza vitregiilor timpului ARPA şi-a pierdut personalitatea, identitatea, organizarea şi patrimoniul. Reluarea activităţii asociaţiei s-a dovedit o acţiune temerară. Au fost întâmpinate numeroase greutăţi în refacerea structurii, a relaţiilor şi a bazei materiale.


Cu cea mai mare parte din aceste neajunsuri continuam sa ne confruntam si astazi. Lipsa de interes a autoritatilor si nu numai, nu ne poate intoarce din drum! Hotararea, onoarea si demnitatea sunt principalele trasaturi de caracter ale aviatorilor. Promitem ca “nu vom veni la aterizare pana nu ne atingem tinta”!


Misiunea noastra, acum ca si in trecut este acea de a face propaganda aviaţiei, de a trezi tineretului interesul pentru Aviaţia Română, de a face cunoscute marelui public importanta aviatiei intr-un stat modern membru NATO, de a dezvalui publicului larg secretele vazduhului, satisfacţia şi dimensiunea zborului, valoarea şi importanţa noilor tehnologii, viitorul şi beneficiile aeronauticii pentru omenire.


Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii este un vector de promovarea valorilor şi tradiţiilor Aviaţiei Române, este un susţinător al a imagini şi contribuţiei românilor la dezvoltarea aeronauticii naţionale şi europene, un promotor al culturii aeronautice.


În scopul şi obiectivele ARPIA sunt prevăzute, printre altele, preocupări privind orientarea profesională aviatică a tinerilor şi susţinerea ocupaţiilor conexe în proiectare, construcţie, testare, zbor, supraveghere şi siguranţă aeriană, în logistică şi asigurare aeroportuară.


ARPIA urmăreşte, realizarea în societate a unei stări de spririt, atitudini şi mentalităţi favorabile aviaţiei construcţiilor aeronautice naţionale, a aeroporturilor şi aerodromurilor, a învăţământului de aviaţie şi istoriei acesteia.


ARPIA reuneşte în rândurile sale, tineri şi vârstnici care sunt legaţi de activităţile aeronautice şi cosmonautice/astronautice prin pasiune, tradiţie şi atracţie profesională.


ARPIA promovează istoria şi interesele aeronautice ale României în Europa şi în lume.